Hemmagjord Langos
Blev så nellad av Jelans Langos så det gjorde vi idag, men kan säga att man har ju inte alla hästarna i stallet ha ha ha gjorde dubbel sats, snälla nå´n blev 17 stycken Langos, fick dela ut till grannarna delade ut 5 stycken
Marcus tycker det är kul och inspirerande med matlagning han hjälpte mig att kavla ut Langos
Vi hade typ en lite buffé på langos tillbehör..som
Gräddfil
Räkor
Riven ost
Röd lök
svart caviar
citron
Dill
Andra alternativ var
Knaperstekt bacon med chili söt kryddan
Knaperstekt bacon med three cheeses
Strimlad rökt skinka
Gräddfil
Riven Ost
Rödlök
Ja herregud!!!! vi blev så propp mätta så det var inte sant, jo vi kände av att efter 20 minuter kommer mättnads känslan vi ligger i soffan nu som 2 knubbsälar ha ha ha ha
Vill tacka Jelan för inspirationen!
Här kommer receptet
Deg:(enkel sats)
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl mjöl till utbakningen
olja till fritering
Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet
Riv den kokta potatisen fint. blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i ca 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord, Dela degen i ca 10 delar, kavla ut och jäs bröden 10 min.
Hetta upp oljan till 180 g och fritera bröden ca 3-4 min per sida vänd efter halva tiden
Låt svalna på galler innan ni äter dem
mmmmmmmmmmm......................
Receptet är taget från ica.se