Hjortfärsbiffar med Cognacsås

Allmänt
Här kommer lite bilder och recept från gårdagens middag

Hjortfärsbiffar med Cognac sås och stekta rotfrukter

4 Pers

500 gr hjortfärs
200 gr blandfärs
1 dl hoisinsås
2 msk majsmjöl
2 st äggvita
2 dl créme fraiche
Salt
Peppar

Gör så här:

Rör ihop hjortfärs, äggvita, majsmjöl, en nypa salt till en jämn och fin färs. Tillsätt créme fraiche och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp lite olja i ett stekjärn och klicka ut färsen, stek på varje sida ngn minut.

Cognacsås

1 Gul lök
1 Röd lök
3 dl grädde
2 msk kalvfond
2 dl vatten
2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlök
1 msk svartvinbärs gelé
0.5 dl Cognac

Gör så här:

Bryn den hackade löken i margarin. Blanda fond, vatten och den brynta löken i en kastrull låt koka i 20 minuter. Sila av löken, koka upp igen, blanda i grädde, sambal oelek, vitlöken och gelén. Smaksätt efter egen smak med salt och peppar. Låt koka tills såsen reduceras i ca 20 minuter. Häll i cognac

Vi hade kokt potatis med morötter och persiljerot som jag stekt i en hackad vitlök. Mumsis!!!!!!!!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Ankie:

skriven

Drägel!!!!!