Hjortfärsbiffar med Cognac sås och stekta rotfrukter
4 Pers
500 gr hjortfärs
200 gr blandfärs
1 dl hoisinsås
2 msk majsmjöl
2 st äggvita
2 dl créme fraiche
Salt
Peppar
Gör så här:
Rör ihop hjortfärs, äggvita, majsmjöl, en nypa salt till en jämn och fin färs. Tillsätt créme fraiche och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp lite olja i ett stekjärn och klicka ut färsen, stek på varje sida ngn minut.
Cognacsås
1 Gul lök
1 Röd lök
3 dl grädde
2 msk kalvfond
2 dl vatten
2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlök
1 msk svartvinbärs gelé
0.5 dl Cognac
Gör så här:
Bryn den hackade löken i margarin. Blanda fond, vatten och den brynta löken i en kastrull låt koka i 20 minuter. Sila av löken, koka upp igen, blanda i grädde, sambal oelek, vitlöken och gelén. Smaksätt efter egen smak med salt och peppar. Låt koka tills såsen reduceras i ca 20 minuter. Häll i cognac
Vi hade kokt potatis med morötter och persiljerot som jag stekt i en hackad vitlök. Mumsis!!!!!!!!



skriven
Drägel!!!!!