Färsk tonfisk med Chimichurri dressing

Allmänt

Denna dagen har varit en hel del tvätt och städ, hann och ligga i soffan och titta på en 1/5 film, sedan cykla jag ner till affären och köpte mat. Blev så sugen på fikonrullar.

HA HA HA fick reda på efteråt att det var DADLAR, tyckte väl att det inte var sig likt, minns inte att det knastra så i munnen, ja vem skulle det annars vara förutom mig som är så disträ, men det funkade detta oxå, fast DADLAR är 100 ggr godare jag lovar......

1 påse soltorkade fikon
dela i mitten och lägg i en mandel som du ångat av skalet på
rulla in fikonet i bacon
stek i teflonbeklädd stekjärn
mmm






Vi mumsa det i oss en härlig tonfisk

1 tonfisk som jag stekte med citronpeppar
tartelleter som jag fyllt med hemmagjord potatismos med ost i och krydda toppen med santa maria´s chicken & steak krydda (smak av peppar, paprika, coriander, senapsfrö, gurkmeja och vitlök)
som gratinerades i ugn på 250 grader i grill ca 10 minuter eller tills den får färg på toppen

Gjorde en

Chimichurri dressing

1 dl olja
1/5-1 dl rödvinsvinäger
1/5-1 hackad rödlök
1 banancharlottenlök (kan uteslutas)
1-1 1/2 dl hackad Blad persilja
1/2-1 hackad Solo Vitlök
2-3 msk farinsocker (efter smak)
1-2 tsk cayenne (efter smak) eller färsk röd hackad chili (kan uteslutas)

Kommentera inlägget här: