Nu är man ledig några dagar då får man passa på med lite pyssel, David var hemma från skolan igår då han har blivit jätteförkyld igen och hostar, så vi gjorde lite julgodis

Vit ischoklad
100 gram kokosfett
200 gram vit choklad
1 apelsin som jag rev fint på rivjärn
smarties eller annan valfri strössel till dekoration
Hacka choklade, smält kokosfettet på svag värme i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladhacket så att det smälter och blandas med fettet, häll i apelsinrivet och rör runt. Häll upp i ischokladformar. Låt svalna tills ischokladen blir lite fastare och dekorera med färgglada smarties. Försvara i kylskåpet.


Snickers
segt,sött och syndigt gott!!!
1 Burk jordnötssmör (340g)
4 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
18 dl Rice Krispies (kellog´s)
plastfolie
400 gr blockchoklad
1. Sjud jordnötssmör, sirap, socker coh vaniljsocker i en JÄTTE stor gryta
2. Blanda ner rispuffar i blandningen. Häll upp i en långpanna klädd med plasfolie och platt ut.
3. Smält blockchokladen i ett vattenbad och häll den över blandningen. Skär sedan ibitar när den kallnat något

Till middag blev det Tjocka revben med pommes och beasås
2kg tjocka revben
2 dl olja
1 dl honung
några duttar kinesisk soya
valfri krydda
1 Stor lök
2 chili röda
10 hela svartpepparkorn
2-3 lagerblad
dela revbenen och lägg det i en gryta med vatten som är täckt över revbenen i med löken som du har skurit i 4 delar, skär chilin i stora bitar i med kryddorna och låt koka i ca 30 minuter
Ta upp revbenen och lägg på en långpanna klädd med bakplåtspapper
Blanda olja,honung och kryddor, pensla revbenen och in i ugn på 150-175 grader i ca 30-40 minuter, vänd efter halva tiden, de blir så möra fina och en härlig smak......
Idag onsdag blir det mer julgodis och hoppas dottra min är friskare idag så hon orkar komma hem och vara med ...
skriven
Jag tycker att vit choklad är lite för söt men det blev ju väldigt klatchigt och färggrannt får jag säga.