Apelsinkaka med chokladglasyr

Allmänt




Denna härliga kaka bakade jag och David häromdagen en saftig

APELSIN MED CHOKLADGLASYR (från allers datumet är 7/11)

100 g smör
2 dl strösocker
2 äg
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av
1 apelsin
2 dl vetemjöl

GLASYR

150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

1 Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna 17x26 cm med bakplåtspapper (jag tog en rund form, går likabra)

2 Smält smöret i en gryta. Rör i sockret, äggen, vaniljsockret, det rivna apelsinskalet och -saften och sist vetemjölet.

3 Häll smeten i formen. Grädda i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen

4 Hacka chokladen, Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i grädden under omrörning

5 Häll över glasyren, Dekorera eventuellt med sockerpärlor

I denna kaka finns inget bakpulver i smeten, vilket ger en lite kompakt men väldigt saftig kaka.

Kommentera inlägget här: