Veckosallad med äppelcidervinäger

Allmänt




Man ser knappt karren som vi grillade igår, blir lite svår på svart tallrik, men i alla fall så smaka det gott och chilismör på köttet och jonnys pepparsås
Hade även gjort kycklingfiléspätt med sweet chili Yammi, allt på en gång. Var som sagt hos grannen Marian och fika på förmiddagen, och fick smaka på en suverän råkostsallad som kallas för veckosallad med god vinigrätt

Ni ser salladen på tallriken, det är den oranga morotsalladen till höger

VECKOSALLAD

1 kg vitkål
1 kg morötter
1 purjolök
2 paprikor röd/gul

Riv vitkål, morötterna på rivjärn och hacka löken och paprikorna i små bitar, blanda runt

Dressingen

2 dl rapsolja
2 dl äppelcidervinäger (jag hade lite mer ca 1/2 dl mer, men det är en smaksak)
1 1/2 socker
salt/peppar
2 vitlöksklyftor alternativ 1/2 solo

koka upp och slå den varma dressingen över salladen
och låt svalna, blanda väl



Till efterrätt stekte jag skalade äppelklyftor i socker och kanel, smakar så gott med vaniljglass till. Dett är en klassiker på jobbet när det kommer färsk frukt till efterrätt.

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Marian:

skriven

Såååååååå gott det ser ut och ja, den salladen e bara sååå go...mums...

2 Marian

skriven

äpple och glass stekt i socker och kanel kan bara bli gott...mmmm...