Jag kan bara önska och hoppas att ni har lika fina grannar som vi....de har betytt oehört mycket för oss, Idag har vi tillbringat eftermiddagen hos M & M på kaffe med kärleksfulla kakor ♥

Jag har rotat runt bland ALLA mina GAMLA recept och fann ett från 2006, en riktig bakelse med hummersås
perfekt att göra när man har lax över, ska jag helt klart göra fler gånger
T o m David gillade maten, fast ingen av oss är så kräsna, merrän när det kommer saffran i maträtter, vi tycker de skall endast vara i lussebullar : )
LAXBAKELSE MED HUMMERSÅS
6-8 port
800 g laxfilé (jag blanda laxfilé och varmröktlax, det var vad jag hade hemma)
några kvistar dill
40 g smör
salt
2 msk vetemjöl
3 ägg
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
cayennepeppar
1/2 msk tomatpuré
en skvätt sweet chili sås
Garnering
Räkor
Lime
ev fiskrom (jag hade ej ngn hemma)
Ta bort skinn och ben från filén. Skär den i bitar
Mixa fiskköttet med dillen i en matberedare. Tillsätt smör och salt
Vispa samman mjöl, ägg, grädde, mjölk, cayennepeppar och tomatpurén. Rör ner äggblandningen i fiskfärsen och blanda väl.
Fördela färsen i ett smort bröat muffinsbleck. Ställ in på nedersta falsen i 200 grader ca 20-30 minuter
Lyxig Hummersås
3 dl vatten
2 msk hummerfond (jag tog mer, man får smaka av)
2 dl creme fraiche
2 msk vetemjöl
salt
cayenne peppar efter smak
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Vispa ihop, låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt/peppar
Fiskbakelserna kan göras i god tid och frysas. När det ska serveras kan man värma dem ca 15 min i ugn på 150 grader. De kan även ätas kalla med varm sås.
Denna rätt kom bland topp godast för oss.....

skriven
Supergoda var dessa bakelser!!! Kram M&M