Sofia gjorde en härlig förrätt idag
Hummersoppa med kräftstjärtar på toppen
till 6 personer
2 påsar Hummer-Räksoppa från Knorr Gourmet
1pkt krabbsticks
1 liten bit purjolök
en liten dutt cayennepeppar
salt
1-2 burkar skalade kräftstjärtar
mmmmm ljuvligt vi kunde inte sluta äta soppan


Till huvudrätt gjorde jag helstekt biff av nöt i ugn
Krydda först med salt/sv.peppar och bryn runt om
I med en termometer och in i ugn till termometern visar 65 grader
Ta ut biffen höj värmen till det högsta och sätt på grill
Strö över riven prästost och gratinera i ugn, låt sedan vila ca 5 minuter innan du skär upp i lagom stora bitar
Till det hade jag min hemmagjorda favvosås
Balsamicosås
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1/2 dl farinsocker
1 dl balsamvinäger
3 dl rött vin
3 dl vatten
3 msk kalvfond koncentrerad
salt/svartpeppar
Fräs lök i smör, tillsätt tomatpuré och farinsocker-rör så att det inte bränns men gärna får lite färg
Häll på balsamvinäger, vin och vatten, låt koka ihop till hälften
Rör ner kalvfond, salt/svartpeppar, sila såsen och häll tillbaka den i kastrullen och red såsen
Till det hade vi kroketter, sallad och vitlöksmör på köttet

Gizmo sitter alltid i Mackans knä när han/vi äter, och har gjort i alla år, sötnosen är i april 12 år

Nä alla fina nu måste jag till affären och köpa smör, för idag blir det bak med de stora barnen - som vi ska ha till fika när David och hans kompis kommer hem
Tjingeling!!!!!!