Panerad Saganaki och lax

Allmänt


Saganaki är en fantastisk god ost, slår nog halloumin , är ngt saltare och mer trådig när man äter den direkt, här 
dansar "mössen" på ostbitarna
Sist jag åt denna läckra ostbit var när jag var på santorini -95 med svägerskan och 6 kollegor, det var tider : )
det blev en nostalgitripp.

 

jag skar dem till trekant och panera
1. vänd dem i mjöl
2. vänd dem i ägg
3. vänd dem i skorpmjöl
stek sedan på järnet och ät omgående med citron
LOVELY!!!





Fast vi åt allt på en gång
saganaki med citron
Stekt lax med nypotatis, sallad och dill/citron sås (kall) med kokta ärtor och stekt knipplök

ps. nu har "mössen stuckit huvvet ner i tallriken"



Vi sitter ute på vår baksida och äter mat, klockan är 20 på kvällen, till maten avnjöt vi ett härligt gott rosé vin som jag kan rekomendera
Finns i box och är tillfälligt för sommaren, helt jäkla gott mild-söt och lagom blaskig i denna hetta, den heter
Stone Valey och kostar endast 170 kr.......



Denna härliga katt ser vi alltid så här när vi äter!



Kommentera här!