Lull lull och langos

Allmänt

Idag har man varit ledig, som tur är, David har haft studiedag och tandläkar besök, den stackarn fick dricka lull lull för att kunna laga en tand + ett mini hål vid sidan om, skratta så när han kom hem, gud va han vinglade han var rätt groggy, men repade sig snabbt, vi for ner till sport affären och köpte en fotboll som present för han var så duktig.

Vi blev sugna på langos idag, det är väldigt lätt att göra, litta mjöl, jäst, vatten och potatis, receptet finns längre ner på sidan......

David gjorde en specialare, sylt och grädde på sin langos, mmmmmm det var smarrigt





Davids specialare




Min langos, mmmmmm



Deg:(enkel sats)

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl mjöl till utbakningen
olja till fritering

Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet

Riv den kokta potatisen fint. blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i ca 40 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord, Dela degen i ca 10 delar, kavla ut och jäs bröden 10 min.

Hetta upp oljan till 180 g och fritera bröden ca 3-4 min per sida vänd efter halva tiden

Låt svalna på galler innan ni äter dem

mmmmmmmmmmm......................

Receptet är taget från ica.se
En kommentar