Kreativa män och wok med lövbiff och teriyaki/chokladkaka

Allmänt

Härligt när solen är framme men fan vad trött man är på blåsten, och nu när man blivit "långhårig" så yr håret hela tiden blir knaaaaaas!!!

Trodde jag hade fastnat i wordfeud träsket, och min svägerska varna mig för ett spel som heter rumble för där blir man fast-kunde så klart inte låta bli att hämta hem app:en, mmmm helt galen i det, inte bra för mina leder i händerna ha ha ha-det bästa är att man skärmar av helt från allt och är så konsentrerad till detta ordspel som går på tid....

Testa det inte du blir fast......

Så här såg det ut när Andreas kom hem efter jobbet, fick planterat "pellisarna"



Bakom mig ligger Marcus och målar en gammal gittar han fick hjälp av David men syns ej på bild, han hämtade väl en glass ; )



Dagens mat blir Wok, var tvungen att testa denna kryddmix till wok-hot teriyaki

Följ anvisningen på påsen

Jag tog lövbiff som jag strimla och stekte, tog ut och la i en skål

1 påse frysta wokgrönsaker "Thai" som jag fyllde ut med broccoli, röd chili, purjolök, som jag stekte.

Blanda ihop detta i en ugnsform och låt det stå i ugnen på 150 grader tills det känns genom stekt
Till det använde jag pasta

På min tallrik duttade jag på tabasco för jag saknade hettan







David önskade efterrätt-en chokladkaka med bär

12-16 port
100 gr smör/margarin
2 1/2 strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret i en kastrull, lyft av kastrullen från plattan
Rör ner socker och ägg, blanda väl
Rör ner de övriga ingredienser så att allt blir väl blandat
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Grädda mit i ugnen ca 20 minuter

Glasyr
50 gr margarin
4 dl florsocker med chokladsmak
3 msk vatten

smält margarinet, häll i florsocker och vatten rör runt
Bred ut glasyren på den avsvalna kakan
ställ svalt så glasyren stannar och stelnar

Servera med grädde och hallon

Kommentera här!