Häromdagen gjorde jag en laxlasagne med spenat som jag gärna vill dela med mig av, så gudagod, fann det på nätet som jag gjorde om lite..blir så man lägger till eller drar ifrån....men den måste provas
6per
Tomatsås:
Olja
2 st Gul lök
1-2 vitlök helt efter smak
3 msk vetemjöl
2 burkar krossade tomater
2 dl mjölk
2 dl créme fraiche
ca 350 gram frusen bladspenat
Lasagne:
1 pkt lasagne plattor
400 gr rökt lax
2 pkt mozzarella i plattor
Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna
Hetta upp olja i en djup stekpanna och fräs löken tills den blir mjuk och genomskinlig
Tillsätt mjölet, rör om och låt fräsa någon minut
Tillsätt tomatkrossen, mjölk, creme fraichen och den frysta bladspenaten
Rör om ordentligt och låt småputtra tills såsen tjocknat en aning
´Smaka av med salt och svartpeppar
Ta en form och sprid ut ett lager tomatsås i formen och lägg ett lager lasagneplattor ovanpå
Fortsätt med ännu ett lager tomatsås och fördela hälften av laxen över detta samt en färdig platt mozzarella rulle över
Ett lager med lasagneplattor följs av tomatsås och resten av laxen. Till sist ett tredje lager plattor, och det som finns kvar av tomatsåsen och andra rullen av mozzarella osten.
Grädda i ugn i 200 grader tills lasagnens översta lager fått en härlig gyllenbrun färg, ca 25 minuter
Låt svalna en stund innan servering, så håller lasagnen ihop bättre
Till det en god sallad


